Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda 9 – 16 h
Četvrtak 10 – 18 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Pročitajte po našoj preporuci

ERISMAN, ALBERT M. : SLUČAJNO MENADŽER: ŠTO MOŽEMO NAUČITI O POSLOVANJU, VJERI I POZIVU IZ ISKUSTVA BIBLIJSKOG JOSIPA, „SLUČAJNOG MENADŽERA“ U EGIPTU
 
Dr. Albert M. Erisman, autor knjige Slučajno menadžer, predavač je poslovne etike, poslovanja i tehnologije u poslovnoj školi Sveučilišta Seattle Pacific, ali predaje i na doktorskom studiju teologije rada, poslovne etike i liderstva na Teološkom fakultetu Gordon-Conwell u Bostonu. Njegova knjiga Slučajno menadžer dokazuje kako vjera ima veze poslovanjem i stvara put kojega bi trebali slijediti vrhunski menadžeri i radnici.
Autor se služi svima poznatom biblijskom pričom o Josipu Egipatskom (Post 37-50) i pristupa joj iz drugačijeg kuta, kuta koje daje svjetlo i pruža nam mudrost za naše radno mjesto. U Josipovom životu autor otkriva tri razine spoznaje. U prvoj razini Josip nas uči o moralnim pitanjima vezanima uz naše poslovanje, na drugoj razini autor istražuje Josipovu priču radi otkrivanja tehničkih aspekata poslovanja: vodstva, planiranja, provedbe i globalizacije. Na trećoj razini autor, oslanjajući se na Josipov primjer, pruža dobar uvid u pitanja koja su važna za poslovne ljude: pitanja o pronalaženju karijere, otkrivanju smisla i vlastitom radu i izgrađivanju mosta između vjere i rada.  Erismanu je važno da čitatelj shvati kako nema pravoga i trajnog uspjeha ako se u poslu hoda po leševima i ako je cilj zgrtanje bogatstva. Uspješan je onaj poslovni čovjek koji dosljedno drži do čovjeka i poštuje Božje principe.
Dijelom radni priručnik, dijelom duhovni vodič, ova knjiga kombinira dragocjene spoznaje i praktične savjete potrebne svim zaposlenim ljudima. Nastala kao proizvod autorovih radnih iskustava i intervjua s poslovnim liderima iz svih krajeva svijeta.(tekst s korica)