Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda 9 – 16 h
Četvrtak 10 – 18 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Pročitajte po našoj preporuci

CHATMON, TERENCE: VJERUJU LI VAŠA DJECA? : KAKO DJECU ZAINTERESIRATI ZA BOGA
 
Tko se nije pomučio s time kako uspješno prenijeti vjeru u Isusa Krista na svoju djecu?
Naslov knjige Vjeruju li vaša djeca? sam je po sebi dovoljan da iskaže intenciju izgradnje obiteljske baštine vjere. Terence Chatmon smatra da previše vremena provodimo u pripravi ostavštine izgleda i bogatstva te iznosi snažno svjedočanstvo vlastitih nastojanja da ostvari nadu koju je imao za svoju djecu. Knjiga je plod dugogodišnjeg iskustva jedne prezbiteranske obitelji, u kojoj otac na nagovor majke, uzima stvar u svoje ruke i donosi osobno iskustvo vođenja. Autor nas ohrabruje da živimo život bez žaljenja izlažući nam svoj plan da bude duhovni vođa svoje obitelji kao Isusov sljedbenik te tu baštinu ostavi svojim unucima i praunucima. Inače uspješan menadžer u korporativnoj Americi, autor knjige odlučio je iskoristiti znanje iz poslovnog svijeta da bi uspješno razvio proces proučavanja Biblije koji je postao jedan od najdjelotvornijih svjetskih postupnih obiteljskih duhovnih razvojnih procesa.
Knjiga će biti izazov hrvatskim katoličkim obiteljima da pokušaju napraviti nešto slično. Ona poziva kršćanske obitelji da pokušaju osim zajedničke obiteljske molitve i zajedničkog čitanja i razmatranja Biblije kao i zajedničkog sudjelovanja u karitativnim aktivnostima, postati obitelji koje će zajedno sudjelovati u liturgijskom životu svojih župa i zajedno biti među prvima u župnim aktivnostima.
Knjigu se isplati pročitati jer, osim što je lako čitljiva, pronicljiva i ohrabrujuća, ako i samo malen dio nje usvojimo, bit će to nešto što može bitno utjecati na daljnji život naše djece.