Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda 9 – 16 h
Četvrtak 10 – 18 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Uz Međunarodni dan dječje knjige

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se 2. travnja svake godine, a njime se želi ukazati na važnost dječje književnosti i čitanja od najranije dobi. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan najpoznatijeg pisca bajki Hansa Christiana Andersena. Međunarodni dan dječje knjige ili skraćeno ICBD – International Children's Book Day potaknut je od strane organizacije International bord on books for young people (IBBY) koja želi spojiti djecu diljem svijeta preko knjiga. IBBY ima različite ciljeve između kojih izdvajamo promicanje međunarodnog razumijevanja, kroz dječje knjige, ali i omogućavanje pristupa različitim knjigama svoj djeci, kao i poticanje distribucije kvalitetnih dječjih knjiga – osobito u zemljama u razvoju. Točnije rečeno IBBY globalno želi zaštiti prava djeteta.
Iako naši korisnici prvotno nisu djeca i mladi, posjedujemo i građu koju možemo ponuditi i toj grupi korisnika, kao i onima kojima je povjerena briga za njihov odgoj, kao što su odgajateljice u vjeri, vjeroučitelji ili pak svećenici koji se u svojem svakodnevnom pastoralnom radu susreću i s tom dobnom skupinom. Koristeći građu koja je dostupna pridonijet ćemo razvijanju ljubavi prema čitanju, prije svega Božje riječi, ali i drugih korisnih i poučnih misli te priča s kršćanskom, vjerničkom tematikom.  
Međunarodni dan dječje knjige nije samo za malene koji vole čitati, već i za odrasle. Stoga, nije loša ideja da na baš ovaj dan možda posegnete za nekom dragom knjigom iz djetinjstva te na taj način ponovo probudite dijete u sebi.