Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda i četvrtak 9 – 12 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Besplatno učlanjenje u Mjesecu hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje, održat će se od 15. listopada do 15. studenoga 2017. godine. Ovogodišnja je manifestacija posvećena enciklopedistici, a provodi se pod geslom: Sve na jednom mjestu.


 
Enciklopedija je knjiga, najčešće višesveščana, koja na leksikografski dotjeran način, obično abecednim redom, prema ključnim riječima (natuknicama, odrednicama) donosi i objašnjava pojave, pojmove, događaje, osobe, znanja općenito (Enciklopedija opća i nacionalna u 20 knjiga, VI. knjiga: Ei-Fr, Zagreb, Pro leksis; Večernji list; 2005., str. 55). U današnjem vremenu kada znanje izbjegava ukoričavanje u jednu ili više knjiga „na jednom mjestu“ ipak nam je potrebno jedno ishodišno mjesto, koje će nam omogućiti snalaženje u nepreglednosti današnjega općeg, ali disperziranog znanja. Bio je to oduvijek zadatak enciklopedija, no način na koji je to bilo ostvareno se mijenjao.
 
U našoj knjižnici povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige te službenog otvorenja knjižnice, u navedenom razdoblju, svim zainteresiranima darujemo besplatno učlanjenje.

Irena Gotal