Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda 9 – 16 h
Četvrtak 10 – 18 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Biskupijska knjižnica Varaždin domaćin 17. izborne skupštine Knjižničarskog društva Varaždinske županije


VARAŽDIN, 8.6.2018. Biskupijska knjižnica Varaždin ugostila je knjižničare s područja čitave Varaždinske županije koji su se okupili na 17. izbornu skupštinu Knjižničarskog društva Varaždinske županije. Na samome početku, u ime domaćina, članove Društva pozdravio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Naglasio je važnost čuvanja knjiga za buduće naraštaje te je istaknuo kako je Crkva u svojoj višestoljetnoj povijesti neprestano vodila brigu o pisanoj riječi i čuvala je. U našoj Varaždinskoj biskupiji, kao što je to naglasio u svom pozdravu mons. Mrzljak, s istim je ciljem, ne tako davno, osnovana Biskupijska knjižnica Varaždin. Svim prisutnima varaždinski je biskup zaželio puno uspjeha u radu i ustrajnosti u čuvanju svojega poslanja.
Poslije uvodnih pozdravnih riječi, uslijedio je radni dio skupštine. Nakon izvješća predsjednice gđe Ljiljane Hajdin o radu u proteklom mandatnom razdoblju te imenovanja članova radnih skupina za biranje novog vodstva u mandatnom razdoblju 2018. – 2020.  članovi Društva jednoglasno su izabrali novo vodstvo. Predsjednicom Knjižničarskog društva Varaždinske županije izabrana je gđa Irena Gotal, voditeljica Biskupijske knjižnice, zamjenicom predsjednice izabrana je Tina Bakšaj Hunjadi, zaposlenica Odjela za djecu Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ u Varaždinu te su imenovani članovi Upravnog odbora.
Bila je to i prilika za zahvalu dosadašnjoj predsjednici gđi Ljiljani Hajdin na trudu i angažmanu u protekle 4 godine. Na samome kraju gđa Irena Gotal u kratkome izlaganju predstavila je Biskupijsku knjižnicu Varaždin. Sudionici su također imali priliku obići sve prostore Knjižnice i vidjeti kakva se sve građa čuva u spremištima Biskupijske knjižnice.   
Irena Gotal


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika