Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda 9 – 16 h
Četvrtak 10 – 18 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Izložbom „Pjevajte mu, svirajte mu…“ Biskupijska knjižnica Varaždin obilježava Mjesec hrvatske knjige

VARAŽDIN, 15. 10. 2019.

Pod motom „U ritmu čitanja!“ u idućih će se mjesec dana na državnoj, ali i na lokalnim razinama, posebno govoriti o knjizi, promicat će se čitanje te će se na različitim programima okupljati svi oni koje knjiga istinski zanima.

Pod motom „U ritmu čitanja!“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u utorak 15. listopada započela je tradicionalna manifestacija „Mjesec hrvatske knjige“.
Događaj je to kojim se tijekom mjesec dana, do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima.
Kao što i sam naziv govori, ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a obilježavanju „Mjeseca hrvatske knjige“ priključila se i Biskupijska knjižnica Varaždin i to s izložbom „Pjevajte mu, svirajte mu…“ (1Ljet  16,9a).
Tako se u prostorima knjižnice, u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Zagrebačkoj 3, do 7. siječnja iduće godine u uredovno vrijeme knjižnice (ponedjeljkom od  9 do 14.30, srijedom i četvrtkom od 9 do 12 h) može razgledati građa koja predstavlja povijest crkvene glazbe, zatim crkvene dokumente posvećene crkvenoj glazbi, svece zaštitnike crkvene glazbe, kao i hrvatska notna izdanja i pjesmarice Varaždinske biskupije.
Osim toga, izložba predstavlja djela iz Zbirke muzikalija Biskupijske knjižnice posvećene crkvenoj glazbi - izložena hrvatska notna izdanja u vlasništvu Biskupijske knjižnice (najstarija Cithara octochorda 1757. g., 3. izdanje tog naslova ), izdanja hrvatskih pjesmarica, izdanja muzikalija Varaždinske biskupije, itd.
U pripremi izložbe i tekstova sudjelovale su djelatnice Biskupijske knjižnice Irena Gotal i Ivana Anđelković te varaždinski katedralni orguljaš Mislav Lucić.
Irena Gotal


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika