Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda i četvrtak 9 – 12 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Biskupijskoj knjižnici Varaždin

VARAŽDIN, 28. 9. 2020.
Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja traje od 15. listopada do 15. studenoga te ima za cilj govoriti o knjizi bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica i okupljati na različitim programima sve one koje knjiga istinski zanima, ali i upozoriti na važnost knjige i čitanja. Ovogodišnja je manifestacija posvećena planetu Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto je „Razlistaj se!“
U Biskupijskoj knjižnici Varaždin tim će povodom biti organiziran skup pod nazivomPeta obljetnica socijalne enciklike „Laudato si'“. Briga za zajednički dom“. Gosti predavači skupa su prof. dr. sc. Stjepan Baloban, pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu koji će progovoriti na temuUći u dijalog sa svima o našem zajedničkom domu“, zatim prof. dr. sc. Valerije Vrček, predstojnik Zavoda za organsku kemiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu čije izlaganje nosi naslovKemikalizacija životnog prostora“ te prof. dr. sc. Silvija Migles, izvanredna profesorica na Katedri socijalnog nauka Crkve Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, koja će predstaviti knjigu – zbornik radovaLaudato si'! Kako mijenjati stil života?“. Skup će se održati na samom početku obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u četvrtak 15. listopada 2020. s početkom u 19,00h u Dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije (Zagrebačka 3) uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka.
Skup će se moći pratiti uživo preko youtube kanala Varaždinske biskupije na poveznici: https://www.youtube.com/user/VarazdinskaBiskupija.
Dodajmo još samo i to da će tijekom Mjeseca hrvatske knjige u Biskupijskoj knjižnici Varaždin biti organizirano i darivanje knjiga u uredovno vrijeme knjižnice pod motom „Reciklirajmo znanje“. Pozivamo sve zainteresirane da dođu i pogledaju viškove knjiga te uzmu besplatan primjerak nekih od naslova iz ponude.