Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda 9 – 16 h
Četvrtak 10 – 18 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Predstavljamo

KNJIGA SEDMI DAN
 
Biblioteka Močile u nakladi Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama 2016.  je godine obogaćena još jednim novim naslovom. Msgr. Leonard Markač, župnik u Močilama, zajedno sa svojim vjernim suradnicima, objavio je knjigu pod nazivom Sedmi dan, kao sedmu knjigu po redu u izdanju župe Močile. Koristeći biblijsku simboliku broja sedam kao savršenog broja, znaka punine, msgr. Markač želi u svijest i prizvati kako je „naš Stvoritelj, stvorivši čovjeka kao krunu svega stvaranja, dao čovjeku na znanje da mu je, jer je tako sazdan, nakon što obavi povjerene mu dužnosti, potreban odmor. (…) Ova će knjiga svojim naslovom biti svjedok da se sedmi dan, od Boga nam dan, u ovo naše vrijeme, krši na svakom koraku.“ (iz Uvoda)
Knjiga Sedmi dan sastoji se od priloga objavljivanih u župnom časopisu Močile, koji su podijeljeni u dva dijela. U prvom dijelu sabrani su razgovori s poznatim crkvenim dostojanstvenicima, društvenim, kulturnim te sportskim djelatnicima. Stoga, unutar korica ove knjige imamo prilike čitati riječi biskupa dubrovačkog mons. Mate Uzinića, novinarke Katarine Periša Čakarun, znanstvenika Davora Pavune, sportaša Marina Čilića, Sandre Perković i Matea Kovačića te mnogih drugih znanih i neznanih vjernika spremnih na svjedočenje svoje vjere. Drugi dio knjige čine svi uvodnici i urednikova razmišljanja uz veće crkvene blagdane, nastali tijekom dvadeset i dvije godine izlaženja časopisa Močile.
Knjiga sadrži 321 stranicu te je bogato likovno opremljena fotografijama u boji, a kao poticajno duhovno štivo može biti dobar izvor nadahnuća i utjehe u našim svakodnevnim stremljenjima i nastojanjima da svoju vjeru živimo što kvalitetnije. Dostupna je za posudbu u našoj knjižnici.

TEHNIČKI PODACI O KNJIZI
UREDNIK: msgr. Leonard Markač
SURADNICI: Blaženka Jančić, Anja Sever, Renata Glavica, Zlatko Vedriš, Ljiljana Zagrajski, Goran Biškup, Tereza Salajpal
NAKLADNIK: Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije, Močile
GODINA IZDANJA: 2016.