Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda 9 – 16 h
Četvrtak 10 – 18 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Pročitajte po našoj preporuci

VARAŽDIN, 15. 6. 2018.
 
Noè, Salvo: Zabranjeno kukanje
 
Kada je papa Franjo na vrata svoje sobe postavio pločicu s natpisom Zabranjeno kukanje psihologa Salvoa Noè autor stječe svjetsku pozornost. Salvo Noè je poznati psiholog, psihoterapeut i obiteljski medijator koji je ujedno stručnjak za formativne procese te specijaliziran za poremećaje tjeskobe i depresije.
Papa Franjo u predgovoru knjige Zabranjeno kukanje ističe: “U ovoj knjizi prof. Salvo Noè želi dati obilje poticaja vezanih za suočavanje s poteškoćama i nepredviđenim događajima kako se ne bi upalo u zamke viktimizma te kako bi se u svakoj protivštini otkrila mogućnost da se iziđe prekaljeniji i s više pouzdanja. To je korisno u našemu vremenu obilježenu tolikom brzinom oko nas i krhkošću u nama.” Stoga za sve one koji traže vedrinu i spokoj, koji će im pomoći da se bolje suoče s poteškoćama, knjiga Zabranjeno kukanje  korisno je i vrlo praktično štivo. Ona ih može motivirati da u životu aktiviraju više oduševljenja, zahvalnosti i odgovornosti kako bi postigli nutarnju postojanost i poboljšali svoj život i život bližnjih. Autor dokazuje kako je kukanje samo po sebi besmisleno. Naglašava da je potrebno napraviti prvi korak i neprestano raditi na preobrazbi svog života i težiti biti najbolje od onog što svatko od nas jest. Knjiga se sastoji od 3 dijela, a u posljednjem dijelu nudi i praktične prijedloge za život u obliku raznih vježbi, mehanizama i strategija.
Knjiga Zabranjeno kukanje iz pera toga poznatog talijanskog psihologa opravdano je postala međunarodni bestseler, dostupna je i na hrvatskom jeziku u izdanju nakladne kuće Verbum, a sada je možete posuditi i u našoj Knjižnici.