Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda 9 – 16 h
Četvrtak 10 – 18 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Pročitajte po našoj preporuci

VARAŽDIN, 2. 10. 2019.
JOHNSON, A., LAMBERT, C. : NEPLANIRANO

Svjedočanstvo Abby Johnson zabilježeno u ovoj knjizi u suautorstvu s Cindy Lambert donosi iskreno i otvoreno životni put osobe koja je živjela za određene ideale, ali u jednom trenutku radikalno mijenja stav, a time i cijeli dotadašnji život okreće naglavačke.
Na stranicama ove potresne knjige po kojoj je snimljen i istoimeni film Abby Johnson prvi put otkriva sve detalje svoje dramatične životne priče koja će vas držati u napetosti do samoga kraja: osobna previranja, tisuće pobačaja, sudska bitka, gubitak prijatelja i na koncu potpuna duhovna preobrazba.
Abby Johnson bila je u prvim redovima bitke na obje strane, i na pro-choice i na pro-life strani te nam donosi doista jedinstven uvid, unoseći nadu i suosjećanje u temu koja izaziva političke kontroverzije. Stoga ovu knjigu trebaju pročitati svi oni koji se brinu o pravu na izbor i pravu na život, kao i svi oni koji pomažu ženama suočenima s neželjenom trudnoćom i koji se zalažu za žensko reproduktivno zdravlje. Iznoseći svoju životnu priču ovako javno, autorica želi da ona bude poticaj čitateljima da uvide Božje djelovanje i u vlastitom životu. Abbyno je obraćenje  baš poput svetog Pavla koji od progonitelja postaje mučenik, teolog i veliki kršćanski svetac. Ono je iznjedrilo zatvaranje klinika Planirano roditeljstvo te mobilizaciju inicijative „40 dana za život“ po cijelom svijetu. Abby je osnovala neprofitnu udrugu And Then Tere Were None (ATTWN) za pomoć zaposlenicima klinika za pobačaj koja im pruža emocionalnu duhovnu pravnu i financijsku pomoć, a njezina priča je još jedna u nizu koja svjedoči o snazi i ulozi molitve. Peter Kreeft ugledni američki mislilac i profesor  filozofije istaknuo je kako ova priča uz iskrene osjećaje nudi činjenice iz prve ruke, a  uz to nje svađalačka ni ideološki obojena.