Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda 9 – 16 h
Četvrtak 10 – 18 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Pročitajte po našoj preporuci

CRNEK, LELA: Brak u slobodi i istinskoj ljubavi: hagioterapijski pristup braku
 
Razloga za ne ulazak u brak u današnje vrijeme je jako puno. Mladi se sve rjeđe odlučuju na taj čin, stoga autorica knjige Brak u slobodi i istinskoj ljubavi Lela Crnek daje odgovore na brojna pitanja mladih ljudi koji žele ostvariti brak, ali i onih koji su u braku, a istovremeno žele očuvati svoj brak i živjeti ljepotu bračne ljubavi. 
Sadržaj ovog priručnika je plod dugogodišnjeg autoričinog rada u hagioterapiji koju je utemeljio prof. dr. Tomislav Ivančić (1938. – 2017.) i  u njemu nema govora o davanju savjeta, već su donesene smjernice za osposobljavanje pojedinca koji će svojim životnim iskustvom izgrađivati sebe i osposobiti se za brak u slobodi i istinskoj ljubavi.
Priručnik je potkrijepljen proživljenim osobnim iskustvima, kao i iskustvima mnogobrojnih pojedinaca, koji služe kako bi svaki bračni par pronašao svoj vlastiti put življenja braka. Brak uključuje mnogo odricanja i žrtve, ali samo zato da bi preko njih ostvarili veće razumijevanje, veće poštivanje jedni prema drugima u istinskoj ljubavi. Od velike je važnosti uči u brak spreman za iskrenost i otvorenost jedan prema drugome,  kako bi oboje dobili sigurnost da će biti prihvaćeni i da će njihov odnos biti ispunjen razumijevanjem. Stoga je ova knjiga ujedno i poticaj za promišljanje kako bi se supružnici mogli izgrađivati i raditi na sebi i time brak učiniti kvalitetnijim.