Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda 9 – 16 h
Četvrtak 10 – 18 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Pročitajte po našoj preporuci

KOSEC, TIHOMIR: PRIJE POSLIJE FEJSBUKA
 

                                                             


 

"Virtualna prijateljstva" i komunikacija putem društvenih mreža mogu biti itekako plodonosne u svakodnevnom pastoralnom radu. Mnogi "radnici na njivi Gospodnjoj" prepoznali su tu priliku i redovito komuniciraju sa znanima i neznanima upravo na taj način. Jedan od njih je i svećenik naše Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec. Vlč. Kosec predstojnik je Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije te je u svom svakodnevnom radu uočio da je jedan od dobrih načina kako se približiti mladima i uputiti im koju pozitivnu misao, korištenje popularne društvene mreže -  Facebook. Upravo su "statusi" koje je marljivo ispisivao na svome profilu od 2011. godine našli svoje mjesto i unutar korica, na papiru. Naime, pod nazivom "Prije poslije fejsbuka" autor Tihomir Kosec izdaje svoje prvo litararno djelo promišljanja stvarnosti koja ga okružuje. "Misli, nagovori, poticaji i propovijedi koje ćete ovdje naći, plod su mojih promišljanja stavljenih na papir u razdoblju boravka na bogosloviji od 2004./5. - 2008./9. godine, a kasnije i na zaslon računala u obliku Facebook statusa od 2011. godine do današnjih dana." (Riječ autora)
 
Na vrlo osoban, čak pomalo intiman način, u prvome dijelu knjige autor iznosi svoje strahove, lutanja i previranja u vremenu kada u njemu raste duhovni poziv.  Riječ je o osobnom svjedočanstvu "vjere i nevjere, želja i mogućnosti, sukoba ali i sklada sa sobom, s drugima i s Bogom" (Riječ autora). Drugi dio donosi razmišljanja objavljena na Facebooku, o različitim temama iz društvenog i crkvenog života. 
Egzistencijalne autorove misli, ali i bogate ilustracije čiji su autori Danijel Deverić i Elizabeta Radetić, bude čitateljeva osjetila i pozivaju ga na komunikaciju i zauzimanje stava spram izrečenog i doživljenog.
Nakladnik knjige je Varaždinska biskupija, a uredništvo potpisuje Marta Kranjčec. Knjiga je dostupna za posudbu u Biskupijskoj knjižnici Varaždin, a može se i nabaviti  po cijeni od 55 kn u Uredu za pastoral mladih Varaždinske biskupije (putem e-mail adrese: mladi@biskupija-varazdinska.hr), na porti biskupijskog ordinarijata ili u Uredu Hrvatske biskupske konferencije za mlade u Zagrebu (telefon: 01/563 5035, e-mail: mladi@hbk.hr).