Radno vrijeme za korisnike

Ponedjeljak 10 – 18 h
Srijeda 9 – 16 h
Četvrtak 10 – 18 h
Biskupijska knjižnica Varaždin

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 161
Tel: 042/314 162
Fax: 042/314 152
E-mail: knjiznica@biskupija-varazdinska.hr

Pročitajte po našoj preporuci

GÓRNY, GRZEGORZ; ROSIKOŃ, JANUSZ: DOKAZI NADNARAVNOGA : ISTRAGA O ČUDIMA I FENOMENIMA
 
"Neobjašnjive pojave, čudesna ozdravljenja, fenomen stigma, neraspadnute tijela svetaca, slika Gospe Guadalupske, čudesna uslišanja molitava, euharistijska čuda i život bez jela i pića, dakle fenomeni koji ostaju izvan dosega bilo kakva strogo znanstvenoga tumačenja još uvijek šokiraju ne samo "obične" ljude nego i biologe i liječnike. Je li moguće da se hostija pretvori u živo ljudsko srce? Je li moguće da nakon Marijina ukazanja jedan obična slika baci na koljena milijune ljudi i potakne ih da povjeruju? Je li moguće 50 godina živjeti bez jela i sna i svakoga tjedna u tijelu proživljavati Kristovu muku? " (Tekst s korica) Ovim i mnogim drugim fenomenima bavi se poljski dvojac Górny i Rosikoń u knjizi Dokazi nadnaravnoga: istraga o čudima i fenomenima. Nakon uspješnice Svjedoci otajstva, autori nas ovoga puta vode na putovanje diljem svijeta te uz pomoć glasovitih i renomiranih znanstvenika istražuju pojave i fenomene na koje znanost nema adekvatnih odgovora.
 
Knjiga sadrži 8 poglavlja koja okupljaju fenomene i pojave sa sličnim predznakom, zatim kartu fenomena, a poseban naglasak daje vizualnom dojmu. Bogato je ilustrirana kvalitetnim i autentičnim fotografijama i sadrži 366 stranica, a izašla je u izdanju nakladničke kuće Verbum. U poglavlju o euharistijskim čudima bavi se fenomenom Svetišta Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, dok u poglavlju o svecima ne propušta spomenuti našu blaženicu Mariju od Propetog Isusa Petković ukazujući na posebnost čuda nakon kojeg je ona beatificirana. 
Dokazi nadnaravnoga knjiga je koja pridonosi umanjivanju stoljećima potenciranog jaza između znanosti i religije. Ona nas potiče na razmišljanje o Božjim znakovima, o Božjoj objavi preko jednostavnih ljudi, na razmišljanje o Bogu koji nam se kroz povijest objavljuje na najrazličitije načine i potiče nas da preispitamo svoju vjeru i zauzmemo stav.
Knjigu Dokazi nadanaravnoga možete posuditi u Biskupijskoj knjižnici Varaždin.